Tři skvělé aplikace na trénink mozku v lockdownu

březen 2021

Seset až dvacet minut denně a váš mozek bude bystřejší. Vybírala trenérka mozku Eva Fruhwirtová.

 

LogicLike, Neuronation a Skillz jsou aplikace, které mám sama v telefonu. V lockdownu na ně mám víc času. Vyzkoušela jsem jim víc, ale tyto tři mě zaujaly nejvíce. Věřím, že vás budou bavit stejně jako mě. Hurá na trénink mozku!

Přes 2 500 logických úkolů, hádanek a rébusů najdete v aplikaci LogicLike. Je v češtině, což ocení především ti, kteří se příliš nekamarádí s angličtinou. Pohodlně se s ní dá trénovat i na počítači, takže za mě je to super program i pro starší rodiče a prarodiče, pro které je telefon příliš malé zařízení do ruky a hůř na něj třeba vidí. Za splněné úkoly získáte odměny a své úspěchy si porovnáváte v žebříčku trénujících. V placené verzi získáte vysvětlení řešení úkolů, máte možnost úkoly opakovat a využít příručku, která vám nabídne základní možnosti řešení. Líbí se mi, že vás ani v bezplatné verzi neotravuje žádná reklama. Za necelých 50 euro člověk získá neomezený přístup včetně všech výhod. Skvělá volba pro ty, kteří mají rádi čistý stůl a věci vyřešené jednou provždy. Pro iOS i Android. 

 

Neuronation je přístupný v omezeném režimu, za plnou verzi je potřeba si připlatit buď 309 Kč měsíčně nebo roční předplatné v hodnotě 1 090 Kč. Pokud to s tréninkem mozku myslíte vážně, vyplatí se to. Navíc se zbavíte reklam, které v nadšení pro trénink zdržují. 

V úvodním testu aplikace vyhodnotí vaše schopnosti a podle výsledků vám nabídne trénink. Čekají vás krátké úkoly, které trénují paměť, soustředění, myšlení i reakční rychlost. Aplikace je v angličtině, ale zadání úkolů je snadno pochopitelné, takže se toho nemusíte obávat. Příjemně zpracované grafické informace o vaší úrovní a progresu jsou dobrou zpětnou vazbou.  Pro iOS i Android. 

 

Skillz – Logical Brain Games je další z tréninkových aplikací. Grafika je jednoduchá, ale účel tréninku to nijak nesnižuje. Čeká vás celkem 90 levelů, které se odemykají postupně podle vašich výsledků. Každý level je ohodnocen určitým počtem hvězdiček. Abyste mohli postoupit, musíte jich mít dostatečný počet. Za správně splněný úkol v časovém limitu získáte 5 hvězdiček. Pokud se vám to nepodaří, můžete úkol opakovat. Tento způsob vás nutí se neustále zlepšovat a zrychlovat. Pravda je, že budete potřebovat také trochu trpělivosti a opakovaně se k úkolům budete vracet. Aplikace je zdarma, za odstranění reklam zaplatíte 49 Kč, což vřele doporučuji. Pro iOS i Android.

Mozkové závity vám roztočí Eva Fruhwirtová Leopolda Pokorného 24/28, Třebíč 674 01 fruhwirtova@mozkoherna.cz / +420 737 103 866