Vánoční firemní večírek. Jak na to?

listopad 2016

Dobré jídlo, zajímavý program s dobrovolnými aktivitami, příjemná atmosféra a netradiční místo – jednoduché, ale účinné. 

Firmy pořádají vánoční večírek ze dvou důvodů. Chtějí poděkovat zaměstnancům a chtějí, aby si ho užili.

 

Místo. Hlavně ne zasedačka

Rozhodně nepořádejte vánoční večírek v prostorách firmy. Celý rok v těchto místech pracujete a vaši zaměstnanci či kolegové chtějí změnit prostředí. Zasedačka jim bude stále připomínat práci. Posbírejte tipy od kolegů, zeptejte se jich, kam rádi chodí. Není potřeba za každou cenu hledat unikátní, originální, speciální a nevím jaké ještě. Důležité je, aby vás nerušili cizí lidé. Rezervujte si prostor sami pro sebe.

 

Jídlo a pití. To je základ

Češi mají rádi jídlo a pití. Rádi ochutnávají nové kuchyně. Vánoční večírek je skvělou příležitostí pobavit se a vychutnat nejrůznější pokrmy. Moderní nebo tradiční české. Důležitý je obsluhující personál, který bude milý a přívětivý. Není nic horšího, než čekat dvacet minut na dvě deci vína a k tomu se dívat na kyselý obličej číšníka.

 

Program. Dobrovolný

Zásadou je dobrovolná účast. Nenuťte nikoho, aby se účastnil něčeho, čeho nechce. I ten největší pecivál se třeba časem odhodlá zapojit. Pokud si lámete hlavu nad tím, co zajímavého pro kolegy či zaměstnance připravit, dáme vám tip. Mindball a mozkohračky. Jsou to aktivity, které stoprocentně přitáhnou pozornost všech lidí na večírku. Včetně obsluhy. Mindball je interaktivní hra, kde musí hráči používat především svou hlavu. Naproti sobě sedí u stolu dva hráči. Na hlavách mají čelenku, ta jim snímá mozkovou aktivitu. Na stole je dráha s kuličkou. Hra začíná v momentě, kdy je kulička uprostřed stolu. Souboj mozků vyhraje ten, kdo dá gól. Kuličku hráči ovládají pouze vlastní mozkovou aktivitou. Ta je také vidět na monitoru. EEG křivky zobrazují aktuální stav mysli hráče. Samotný souboj je velmi atraktivní i pro publikum. Přihlížející velmi rádi komentují zápas, fandí a také se snaží své kolegy rozptylovat. Co takhle vyzvat na mozkový souboj šéfa? Nebo uspořádat firemní souboj mozků? A budou lepší ženy, nebo muži? O zábavu na firemním večírku je postaráno. U vedlejšího stolu jsou navíc mozkohračky. Moderní hry a hlavolamy, které potrápí mozkové závity.

 

Dárky. Patří přeci k Vánocům

I malý dárek potěší. Zvlášť pokud jste malá či střední firma. Oblíbený způsob je losování jmen. Vylosovanému nadělíte dárek pod stromeček na firemním večírku. Abyste se vyhnuli nepříjemným situacím, stanovte finanční limit dárku. Celofiremní dárky se pak odvíjejí od zaměření společností. Trendem i v letošním roce jsou dárky místní produkce s cílem podpořit regionální značky a takové dárky, kterými firma přispěje či pomůže charitativní věci.

 

 

Vánoční večírek. Shrnutí

Sedněte si. Pomocí myšlenkové mapy si poznačte vše, co vás k vánočnímu večírku napadne. Druhý den znovu projděte, připište nové nápady, škrkněte ty, které nesedí a proberte vše s kolegou/kolegyní. A – vánoční večírek může být klidně v lednu. Jen ho přejmenujete.

 

Mozkové závity vám roztočí Eva Fruhwirtová Leopolda Pokorného 24/28, Třebíč 674 01 fruhwirtova@mozkoherna.cz / +420 737 103 866